Kauhavan lentokentällä järjestetään 6.-7.5.2017 (la-su) moottoripyöräilyn ennakoivan ajon kurssi (MPEAK). Kurssin sisältö perustuu Liikenneturvan MPEAK-aineistoon ja kouluttajina ovat Liikenneturvan kurssit käyneet kokeneet kouluttajat.
Kurssipaikkana oleva Kauhavan lentokenttä on erinomainen. Käytössä oleva alue on suljettu kurssin ajaksi ja tarjolla on kymmeniä hehtaareja päällystettyä aluetta, mm. kiito- ja rullausradat. Lisäksi ruokailut, kahvit ja majoitusmahdollisuus ovat kävelymatkan päässä samalla alueella.

Rotary MPEAK:lla keskitytään teoriaosuuksien sijaan runsaaseen harjoittelemiseen ja tarjolla on myös mahdollisuus ajaa ”ihan luvan kanssa” nopeusrajoituksia kovempaa – halutessaan oppilaat voivat esim. kokeilla oman moottoripyörän huippunopeutta lentokentän lähes 3 km:n pituisella kiitoradalla.
Kurssilaiset jaetaan ilmoittautumisen yhteydessä kerättävän tiedon perusteella samanvertaisiin ryhmiin ja enimmäiskoko kullakin oppilasryhmällä on 10 moottoripyörää. Oppilaille pyritään tarjoamaan mahdollisimman paljon harjoitusten toistoja ja henkilökohtaista palautetta annetaan jokaisen harjoitussuorituksen jälkeen. Tämän vuoksi on varattu kutakin oppilasryhmää varten kaksi kouluttajaa.

Lauantain kurssiohjelmassa (klo 9.30-18.30) ovat mm. hidasajoon, ryhmäajoon ja jarrutuksiin liittyvät jutut ja lopuksi lyhyt teoriaosuus. Sunnuntain ohjelmassa (klo 9.00 – 16.00) ovat mm. nopea pujottelu ja väistäminen sekä ajolinjat ja kaarreajoasiat. Sunnuntaina on siis myös tuo mahdollisuus kokeilla kovempaa vauhtia.

Kurssin hinta on 100€ / moottoripyörä ja hinta sisältää laadukkaan koulutuksen lisäksi lounaan ja kahvin molempina päivinä. Mikäli kurssille osallistuu kuljettajan lisäksi myös ”takapenkkiläinen”, kurssin hintaan lisätään 50€.

Verkko-osoitteen http://piirit.rotary.fi/1380/kauhavaharmat/ takaa löytyvä linkki ”Ilmoittautuminen” avaa sähköisen ilmoittautumislomakkeen, jossa on myös paljon kurssiin liittyvää infoa. Samalla sivulla oleva linkki ”Lisätietoja” avaa kurssiesitteen PDF-muodossa

Rotary MPEAK:n järjestää Kauhava Härmät Rotaryklubi. KHRC toimii täysin talkooperiaatteella ja tämänkään tapahtuman yhteydessä ei kenellekään makseta palkkaa. Klubi yrittää kerätä mm. tällä tavoin varoja jaettavaksi edelleen apua tarvitseville.